en liten tant

Vintern har anlänt. Jag steg utanför huset i förmiddags och möttes av en kall, frisk luft som fick mig att se ut som en skorsten. Stötte på en pöl i gatan som frusit till is och blev alldeles lyrisk. Var tvungen att stampa lite i hörnet på den. Såg frost i buskarna och kände mig bara glad. Det är härligt med vinter när det håller sig kring 0. Om det kunde låta bli att bli -20 i år (eller nästa år) så vore jag glad. Vet inte vad smhi säger dock…

Jag gick till Willy:s för att handla några småsaker. Inte mycket annat att göra då jag redan lånat 200 000 kr… Ville ha en hyacint (hade tänkt köpa en julstjärna, för de såg så fina ut, men det kändes lite väl tidigt), men hade inga krukor kvar hemma. Försökte hitta en kruka i affären, men alla var antingen för stora eller för små. En liten tant med en mycket märklig skånsk dialekt började prata med mig om vad fina julstjärnorna var. Sen försäkrade hon mig om att det mest är sand i plastkrukan till hyacinter, så att jag säkert kunde köpa en liten kruka och få plats med blomman ändå. ”De trrrreourrrr ja neoug.” Jag litade på den lilla tanten och köpte en liten kruka (som bara kostade 9.90 i alla fall).
Kom hem och drog upp hyacinten ur den lilla plastkrukan och insåg att det inte alls bara var sand där. Det var helt fullt av rötter. Jag försökte mosa ner den i den lilla krukan, men den kom inte ens halvvägs. Jag fick sätta hyacinten i en skål istället. Kan nog behöva köpa lite jord att lägga runt om, eller möjligtvis lekakulor eller nåt.

Vissa av mina blommor ser inte så glada ut, men jag kan inte klura ut om jag ger dem för mycket eller för lite vatten eller om det är temperaturen eller mörkret/ljuset som gör det. Måste nog skaffa mig en blombok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.